Laatste nieuws:

Gesprek met de nieuwe burgemeester

De eerste voorbereidingen voor de Abel Tasman Struuntocht op 14 september 2019 zijn begonnen! We zijn deze week afgetrapt met een gesprek met de nieuwe burgemeester en ook de eerste vergaderingen staan al gepland! Houd onze pagina's in de gaten voor meer nieuws. Lees verder

Het zit erop!

Beste vrijwilligers, vrienden, struners kiekers en natuurlijk struners,  

Het zit erop! De vierde Abel Tasman Struuntocht is afgelopen. Wat hebben we met elkaar een geweldige dag gehad! Iedereen hartelijk bedankt voor de medewerking, zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest!  

Vanmorgen begon de dag op het Torenkamp  om 07.30 uur met de officiële opening. De Bazuin uit Lutjegast speelde prachtige nummers, met onder andere ‘De Zee’ met soliste Emma van der Vaart. Bert Middel heeft samen met voorzitter Piet Miedema de vierde Struuntocht officieel geopend door aan de knop te draaien! Hierdoor kwam er in een zuil het woord ‘Struunse’ naar boven. Daarna ging er om de tien minuten een startgroep met driehonderd wandelaars richting Eibersburen. Iedere wandelgroep vertrok met het nummer ‘Strunen met Dij’ van Geert Zijlstra en Piet Buist.   De wandelaars liepen naar de brug, waar prachtige muziek gedraaid werd vanonder de brug. De brug was prachtig versierd met wandelschoenen en de bussen stonden beneden klaar! Alle wandelaars werden naar Standheem gebracht om daar officieel te beginnen aan de Struuntocht. Met kilometer bordjes met spreuken erop werden de struners op de hoogte gehouden van de route.  

De pleisterplaatsen waren prachtig versierd en onderweg was genoeg te zien, te beleven en te proeven! Ook het weer was super, dit kon bijna niet beter!   De eerste wandelaars kwamen om 12.30 uur alweer binnen. De laatste groep struners kwam na 18:00 uur het veld op. Alle wandelaars werden begroet door de prachtige kikkers en nimfen die rondsprongen rond de finish.  

Op het Torenkamp was het ook ontzettend gezellig! Geert Zijlstra was prachtig verkleed en heeft de hele dag super aan elkaar gepraat. Ook veel dank daarvoor! De meiden van GSV Let’s Move en de vlaggendragen van Dindua, super! Bedankt voor jullie medewerking. Naast het spektakel op het grote podium op het Torenkamp was er ook veel muziek. De band Wooden Moons uit Surhuisterveen zorgde voor prachtige muziek en veel sfeer.  De toiletten op het veld waren ook prachtig, dankjewel de WCeendjes! Wat ook voor veel sfeer zorgde was iedereen die zo lang bleef plakken op het veld! Hartstikke gezellig! Nogmaals, iedereen bedankt!    

Morgenmiddag zal de laatste struuntoch nieuwsbrief uitkomen vol met nieuws en foto’s! Hou de mailbox dus in de gaten. Ook zullen er foto’s op de website en Facebook geplaatst worden!  

Tot vanavond allemaal, bij het blarenbal!  

Bestuur Abel Tasman Struuntocht

 

 

Lees verder

Struners kieken!

Loopt u niet mee met de Abel Tasman Struuntocht, maar wilt u wel sfeer komen proeven?  langs de route is het mogelijk om getuige te zijn van het wandelevenement. Rondom de pleisterplaatsen Kornhorn, Boerakker en Grootegast  is voldoende parkeergelegenheid voor “Strunerskieken”. Bent u op de fiets? Hou er dan rekening mee dat  u zich niet op de wandelroute mag begeven! Dit is zowel voor de wandelaars als voor u niet fijn. Om zo dicht mogelijk bij het feest te komen kunt u  van de hieronder aangegeven parkeergelegenheid  gebruik maken. Waar u kunt parkeren is door  bebording duidelijk aangegeven en anders zijn er voldoende  verkeersregelaars aanwezig die u de goede richting op helpen.

Langs de gehele route van de Abel Tasman Struuntocht is het feestelijk, maar op de pleisterplaatsen wordt echt flink uitgepakt. ’s Morgens [van ca. 10.00 – 13.00 uur] beleven de wandelaars het feest op de 1e pleisterplaats van de dag: het Curringheveld te Kornhorn.  Langs de Provincialeweg richting Opende is voldoende parkeergelegenheid. Tussen pakweg  12 uur en 3 uur ’s middags verplaatst het feest zich naar het “Wilgepad” naast het Dwarsdiep nabij Boerakker. Dit belooft een waterrijk spektakelstuk te worden! Wanneer u hier getuige van wilt zijn, dan kunt u de parkeergelegenheid  gebruiken langs het Wilgepad  te bereiken via de Roordaweg. Wanneer u de wandelaars een hart onder de riem wilt steken, wanneer de eerste blaren komen en de benen vermoeid beginnen te raken, dan kunt u op de 3e pleisterplaats van de dag terecht op het Marktplein te Grootegast. De snelste wandelaars worden direct na de middagklok al verwacht, maar de topdrukte zal tussen 2 en 4 uur ’s middags ontstaan. Hier is voldoende ruimte om te parkeren achter het gemeentehuis in Grootegast op 60 meter van het Marktplein. [routeplanner: nabij de Schalck 5]  

Aan het einde van de dag komen we weer terug in Lutjegast. Hier is het vanaf ’s ochtends 7 uur tot aan het einde van de middag een drukte van belang. De eerste wandelaars worden rond een uur of één ‘s middags weer terug verwacht in Lutjegast. Rond de klok van 4 zal de Abeltasmanweg pas echt volstromen met wandelaars. Met de op het feestterrein in Lutjegast verkrijgbare bloemen kunt u de wandelaars verwelkomen. De Abeltasmanweg is dan al omgetoverd tot  de “Via Gladiola” van de Abel Tasman Struuntocht! Vermoeide voeten, blaren, ze zijn dan vergeten.  Een warme en enthousiaste binnenkomst staat de “struners” te wachten!

Parkeren in Lutjegast is gratis voor zowel auto’s en fietsen op de weilanden langs de Stationsweg. Let er op dat Lutjegast alleen bereikbaar is vanuit de richting Grootegast, via de Lutjegasterweg en de Wieren! Via het Westerzand [richting Niekerk] tussen 6.00 en 19.00 uur en/of de Stationsweg [via Eibersburen] tussen 6.00 en 12.00 uur is het niet mogelijk om Lutjegast in of uit te rijden met de auto of de fiets. Alleen via de Wieren kunt u de gehele dag Lutjegast bereiken. Wanneer u ’s ochtends de opening wilt mee beleven, dan bent u van harte welkom. De opening zal om half 8 plaats vinden.

De Stichting Promotie Lutjegast wenst zowel de deelnemers als de “strunerskiekers” een prachtige dag toe!  

Lees verder

Contact Stichting Promotie Lutjegast

Stichting Promotie Lutjegast

Fransvisscherstraat 4
9866 AX Lutjegast

Facebook
Twitter